Кількість
|
Вартість
|
||
|
Клітковина з насіння Амаранту 200 г від українського підприємства з виготовлення смачних та корисних продуктів ТМ «ЕКОЛІЯ».
Цілющі властивості рослини амарант дозволяють віднести й амарантову клітковину до цінних продуктів харчування. У будь-якому віці не тільки смачна, а й корисна їжа просто потрібна. Регулярне використання амарантової клітковини як поживна добавка, допоможе уникнути безлічі можливих проблем зі здоров’ям, а також зміцнити ослаблені місця нашого організму.
ТОП 4 Клітковини насіння амаранту
Клітковина насіння амаранту допомагає травленню
У складі клітковини з амаранту присутні вітаміни групи В, які нормалізують рівень кислотності в шлунку, мають протизапальну дію як на шлунково-кишковий тракт, так і запобігають запаленню печінки, жовчного міхура та його проток. Під впливом амарантової клітковини входить у баланс мікрофлора кишечника.
Клітковина насіння амаранту зміцнює судини
Основні діючі речовини амаранту — сквален, фосфоліпіди, магній, вітамін E допомагають запобігти багатьом серцево-судинним захворюванням. Вони не дають утворюватися бляшкам у судинах, приводять у норму згортання крові, надають еластичність і надають розширювальну дію на судини. Усе це сприяє нормалізації артеріального тиску.
Для серцевого м’яза критично важливі кальцій, фосфор і калій, якими багата рослина амарант. Вони відіграють важливу роль у регуляції ритму, сили та швидкості скорочень м’язів серця. Інші елементи активізують вироблення гемоглобіну, який відповідає за перенесення кисню від легень до кожної клітини тіла.
Бореться з вільними радикалами
Найсильніший природний антиоксидант сквален, разом з вітаміном E, знешкоджують шкідливі радикали в нашому організмі та канцерогени, тим самим запобігають розвитку різних пухлин та запалень.
Дієтична добавка до їжі
Клітковина амаранту успішно додається до пшеничного борошна при випіканні. Така домашня випічка матиме ніжний горіховий смак, підвищений вміст білка та виходить пишною, а також довго зберігає свіжість.
У вегетаріанських стравах вона може бути гарною вітамінно-білковою добавкою.
У приготуванні звичних страв, таких як каші, супи, млинці, оладки, картопляне пюре, тушковані овочі, макарони підвищує смакову цінність та поживність їжі.
Про нешкідливість застосування амарантової клітковини в їжі говорить той факт, що використовувати її дозволено дітям, вагітним і жінкам, що годують. Безпечно вживати в їжу при алергії на групу глютенову білків, так як в амаранті відсутня глютен.
Регулярне вживання такого продукту зміцнить імунітет, очистить організм від токсинів, шлаків, радіонуклідів та солей важких металів.
Спосіб застосування:
Додавати клітковину до різних страв. Наприклад, можна додавати клітковину до каш, супів, смузі, йогуртів і т.д. Клітковина з насіння амаранту має нейтральний смак і не впливає на смак страви.
Споживати клітковину разом з достатньою кількістю води. Це допоможе підтримувати здоров’я шлунково-кишкового тракту і уникнути запорів.
Дотримуватися рекомендованої дози. Зазвичай рекомендована доза клітковини з насіння амаранту становить близько 1-2 столових ложок на день. Однак, дозу можна змінювати залежно від особистих потреб і толерантності до клітковини.
Зберігати клітковину в сухому і прохолодному місці, щоб запобігти засмагленню і зниженню якості.