Кількість
|
Вартість
|
||
|
"Спочатку я пообіцяла чоловіку, що візьму одну кізоньку, і все. За рік в мене вже було їх 10. Ці кізочки виросли, з’явилося молоко. Його пили ми, роздавали родичам і знайомим – вже всі напилися. Думаю, люди ж якось роблять бринзу – і я почала вчитися її робити", – розповідає Тетяна.
Страмнова Тетяна - засновниця підприємства "Коза Амальтея" - займається розведенням кіз з 2017-2018 року. В тому ж році створила свій ФОП. Взагалі-то Тетяна з Донеччини, а в 2014 році переїхала в с. Музиківка, що на Херсонщині. Тут вже змогла розвинути власну справу: починала з 3 кіз та цапа, а на 2023 рік вже має 45 кіз та 5 цапів. Фермерське господарство створила у 2021 році, так стало легше управляти підприємством.
До війни займалася витриманими сирами за класичними рецептами - Гауда, Пармезан, Дербі ... Та зараз через війну і те, що на Херсонщині часто немає світла по декілька діб, то Тетяна виготовляє більше молоді сири - качотту. А також експерементує з українськими рецептурами, так він і називається "український сир". Використовує виключна натуральні закваски на основі сичугу (ферменти).
Сир Коза Амальтея можна купити на Це Крафт, бо ми підтримуємо крафтових мікровиробників.
Доречі, з грецької міфології Амальтея - це коза яка викормила Зевса.