Кількість
|
Вартість
|
||
|
Насіння Калінджі (чорного кмину) 100 г від українського підприємства з виготовлення смачних та корисних продуктів ТМ «ЕКОЛІЯ».
Насіння чорного кмину – популярна спеція та народні ліки при різних проблемах та захворюваннях. Гострий пряний смак робить цю рослину відмінною заміною перцю та вигідно доповнює різноманітні страви. Мусульмани вважають, що олія чорного кмину лікує від усіх хвороб крім смерті. Через високий вміст жирів Насіння калінджі вважаються калорійним продуктом – 375 ккал на 100 г продукту.
ТОП-3 переваг насіння чорного кмину
Містить антиоксиданти: Насіння чорного кмину містять багато антиоксидантів, які допомагають боротися зі стресом і запобігають пошкодженню клітин організму від вільних радикалів.
Підтримує імунну систему: Насіння чорного кмину містять багато вітамінів та мінералів, які підтримують імунну систему та допомагають організму боротися зі захворюваннями.
Зменшує запалення: Насіння чорного кмину містять компоненти, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі. Вони також мають антибактеріальні властивості, які можуть допомогти боротися зі шкідливими бактеріями.
Ось найкорисніші складові цієї харчової добавки:
Жири – Омега-3 та Омега-6, токофероли та фітостероли, каротиноїди та ефірну олію;
Білки та вуглеводи;
Вітаміни Е, К, С, а також фолієва кислота, тіамін і рибофлавін;
Мінерал – магній, залізо, калій та фосфор.
Звісно, це не всі складові. Завдяки багатому складу цей продукт дозволяє вже через місяць регулярного прийому значно покращити стан волосся, нігтів і шкіри. А також Насіння добре зміцнюють імунітет та знижують ймовірність зараження вірусними захворюваннями.
Найважливіше це правильне зберігання насіння. Є два основні види чорного кмину – Sativa та Damascena. Перший сорт вирощують в Індії, другий навчилися вирощувати в Україні. Вони не поступаються один одному за якістю, а ось на смак є невелика відмінність. Sativa містить більше гіркуватості і люди помилково вважають, що воно корисніше, хоча це не так, Насіння за складом практично ідентичні.
Натуральні Насіння чорного кмину
На підприємстві перед купівлею кожна партія проходить кілька етапів перевірки якості. Тестова партія калінджі піддається огляду на наявність сміття, перевіряється на смак та запах, потім з неї віджимають олію. Насіння чорного кмину має містити достатню кількість олії, тоді її можна буде відправити в цех виробництва і виставити на продаж. Калінджі для профілактики захворювань та покращення стану всього організму. Сьогодні лікарі радять вживати цю добавку вагітним і жінкам, що годують, для поліпшення вироблення молока і підготовки до пологів, а на ранніх термінах знижує почуття нездужання.
Але перед вживанням вагітним НЕОБХІДНА консультація з лікарем!
Відмінний протизапальний і загоюючий ефект надають насіння чорного кмину при хворобах ШКТ, регулярне вживання дозволяє позбутися болю при виразці та гастриті. Чорниця посівна допомагає налагодити травлення, позбавляє геморою та запорів. При щоденному прийомі натще добавка допомагає позбутися зайвої ваги. Позитивно впливає вживання насіння при нервовій напрузі та безсонні, знижує почуття тривожності, покращує настрій і розслаблює. Якщо купити Насіння чорного кмину, ними можна надати знеболювальну дію навіть при зубному та менструальному болю, проживаючи кілька зерен. Для того, щоб Насіння зберегли всі корисні властивості та пряний смак, необхідно правильно їх зберігати. Після відкриття упаковки або банки з продуктом варто зберігати його в сухому темному місці. Якщо ви вирішили перетерти насіння або придбали їх у такому вигляді, їх краще помістити в холодильник. Перемелені насіння мають менший термін зберігання, а корисні речовини швидше випаровуються.
Способи використання насіння чорного кмину
Додавання в їжу: Насіння чорного кмину можна додавати до різних страв, наприклад, до салатів, супів, каш і т.д. Рекомендована кількість насіння на порцію страви – 1 чайна ложка.
Виготовлення чаю: Засмажені насіння чорного кмину можна використовувати для виготовлення чаю. Для приготування однієї порції чаю зазвичай використовують 1 чайну ложку насіння.
Приготування масла з насіння чорного кмину: Для виготовлення масла з насіння чорного кмину потрібно змелювати насіння в блендері та змішувати з рослинним маслом. Рекомендована кількість насіння на 1 склянку масла – 3 столові ложки.
Використання як приправи:
Насіння чорного кмину можна додавати до різних приправ, наприклад, до сумішей для грилю або для приготування маринадів. Рекомендована кількість насіння на порцію – 1 чайна ложка.
Рекомендована денна доза насіння чорного кмину для дорослих зазвичай становить 1-2 чайні ложки на день. Однак, якщо у вас є будь-які медичні проблеми або ви вагітні, перед вживанням насіння чорного кмину краще проконсультуватися з лікарем.