Кількість
|
Вартість
|
||
|
Олія з горіхів Арахісу 200 мл від українського підприємства з виготовлення смачних та корисних продуктів ТМ «ЕКОЛІЯ».
Арахісова олія ТМ Еколія вироблена методом холодного віджиму з плодів арахісу. Арахісова олія – цінний дієтичний рослинний продукт, що конкурує за своєю енергетичною та харчовою цінністю з сиром та м’ясом. Найбільшу харчову цінність має «жива» олія, виготовлене без застосування екстракції за допомогою холодного віджиму, і з лікувальною метою переважно приймають саме такий вид олії.
Цінність арахісової олії пояснюються тим, що входять до її складу
Легкозасвоюваними жирами;
Незамінні амінокислоти.
Поліненасичені кислоти Омега-6 та Омега-9, які містяться в арахісовій олії, сприяють зміцненню імунітету, нормалізації гормонального балансу, а також покращенню функціонування нервової та статевої систем;
Вітамінами – В8, А, В1, Е, D, В4, В2, В3, В5, В9. Вітаміни-антиоксиданти А та Е сприяють поліпшенню роботи органів зору, а також мають сильну протизапальну, імуностимулювальну та ранозагоювальну дію. Вітамін B4 попереджає жирову інфільтрацію печінки та розвиток жовчнокам’яної хвороби. Вітаміни групи B сприяють здоров’ю волосся, нігтів та шкіри, а також гарному зору та міцному імунітету;
Макро- та мікроелементів, серед яких йод, магній, калій, кальцій, мідь, залізо, фосфор, цинк, кобальт та деякі інші.
Крім того, до складу арахісової олії входять і ряд інших елементів (фосфоліпіди, поліфеноли, бетаїн, фітостероли), які надають сприятливий вплив на функціональний стан серцево-судинної, нервової, імунної та травної систем організму.
ТОП 8 переваг олії арахісу:
Вона має ранозагоювальні та виражені антибактеріальні властивості.
Може покращувати рухову активність і м’язовий тонус, знижувати вміст у крові холестерину.
Відновлює сили після навантажень чи тривалих хвороб.
Допомогає при безсонні.
Стимулює природне вироблення колагену.
Запобігає цукровому діабету.
Поліпшує роботу печінки.
Знижує зайву вагу.
Багатьма дослідженнями підтверджено користь арахісової олії при лікуванні та профілактиці серцево-судинних захворювань. А особливо ефективна при ішемії та порушення кровообігу, пов’язаних з утворенням тромбів.
Доведено користь арахісової олії при цукровому діабеті та таких захворюваннях крові, як гемофілія, геморагічні діатези, анемія.
Порушення еректильної функції у чоловіків та захворювання органів зору, все це для арахісової олії симптоми, щоб почати її вживати.
Застосування арахісової олії дуже різноманітне. Її використовують у кондитерській, хлібопекарській та фармацевтичній промисловості, у косметології та домашній кулінарії, при виробництві маргарину та мила, а також у лікувальних цілях. У сучасній кулінарії олія арахісу використовується в салатних заправках, соусах та десертах. Арахісову олію від ТМ Еколія застосовують в багатьох галузях, завдяки високій калорійності вона підходить для раціону спортсменів.
Для лікування та профілактики захворювань різних систем організму арахісове олію рекомендується приймати по одній чайній ложці тричі на день. Завдяки насиченим полі кислотами, «вітамінам молодості» А та Е, бетаїну та поліфенолам застосування арахісової олії сприяє живленню, пом’якшенню та інтенсивному зволоженню шкірного покриву. При цьому олія відмінно вбирається і надає шкірі еластичність і пружність. При регулярному застосуванні олія арахісу запобігає передчасному старінню шкіри та сприяє швидкому відновленню захисних функцій епідермісу.
Способи застосування арахісової олії:
Для смаження: Арахісова олія має високу точку кипіння, що робить її ідеальною для смаження. Використовуйте 1-2 столові ложки олії на кожні 450 грамів інгредієнтів.
Для приготування запіканок: Додайте 1-2 столові ложки арахісової олії до запікання з м’яса, риби чи овочів. Вона додасть унікальний смак та аромат, які будуть насолодою для смаколиків.
Для приготування соусів та дресингів: Арахісова олія додає багато смаку соусам та дресингам для салатів. Додайте 1-2 столові ложки олії до своєї улюбленої рецептури.
Для маринування: Додайте 1-2 столові ложки арахісової олії до маринаду для м’яса, риби чи овочів, щоб додати смак та зробити їх більш соковитими.
Як дип для овочів: Арахісова олія може бути використана як основа для дипів для овочів, таких як морква, селера та печериці. Змішайте олію зі своїми улюбленими приправами та додайте її до густої грецької йогуртової основи, щоб створити смачний дип.
Шкідливість від арахісової олії можлива за наявності алергії на горіхи, що слід виявити перед тим, як включати її у свій щоденний раціон. Також не слід застосовувати її при індивідуальній непереносності арахісу. Крім того, шкода від арахісової олії може виникати на тлі бронхіальної астми, захворювань суглобів (подагри, артритів та артрозів) та підвищеного згортання крові. При цих хворобах олію арахісу слід вживати з обережністю